www.birsilgibirkalem.org adresine girdiniz mi hiç?

Siirt’teki ana sınıfı öğrencilerinin kırtasiye malzemesine ihtiyacı var. Kırıkkale’deki öğrencilerin de A4 kâğıda ihtiyaçları var.

Bu siteye girdiğinizde Türkiye’nin her yerindeki okullarda okuyan çocukların ihtiyaç listesiyle karşılaşıyorsunuz. Tamamen şeffaf ve son noktasına kadar kolayca takip edilebilir bir bağış kampanyası.

Bir Silgi Bir Kalem Projesi ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim okullarını eğitime katkıda bulunmak isteyen bağışçılarla buluşturuyor.

Projenin okul tarafını Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenler üstleniyor.

Proje dâhilinde oluşturulan web sitesinde, okullar yetkili olarak belirledikleri öğretmenler aracılığı ile okulu hem görsel hem de yazılı olarak tanıtan okul profilleri üzerinden yılın herhangi bir zamanında aynî bağış ihtiyaçlarını bağışçılara duyurabiliyorlar. Aynı platform üzerinden, ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere yardım etmek isteyen bağışçı kişiler ile kurumlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların ihtiyaçlarını gözlemleyebiliyor ve karşılamak istedikleri bağış taleplerini seçebiliyorlar.

Ayrıca proje yaratıcıları, bağışçıların okullar ile buluşturulmasının yanında, bağış sürecinin taraflar için sorunsuz ve sağlıklı tamamlanması için ürünün tedariki, lojistik destek, bağış sürecinin takip edilmesi, bağış sonrası geribildirimleri ve sosyal medyada paylaşım gibi konularda bağışçılar ile okullara destek oluyorlar.

Proje, okullarla bağışçılar arasında yalnızca bir köprü oluşturmayı amaçlıyor bu nedenle proje kapsamında herhangi bir nakdi veya ayni bağış proje ekibi tarafından toplanmıyor.

Müthiş bir fikir!

Share This