1. Meyveleri yemeklerden 20-30 dakika önce ve az miktarda yemek en iyisidir.
  2. Ham meyvelere şeker eklemeyin. Meyveleri kendi doğal olgunlaşma mevsiminde yemeye özen gösterin. Meyveler kanımızı temizler (asitlerin atılmasını sağlar). Şeker eklediğimiz zaman bu etki tersine döner.

 

Bazı yararlı tavsiyeler

  • Kışın ve baharda çok fazla salatalık ve domates yememekte yarar vardır. Bu sebzeler bu mevsimlerde yapay olarak büyütülüp toplanıyor ve hemen ardından çürümeye başlıyorlar. Raf ömürlerini artırmak amacıyla pek çok madde ile korunuyorlar. Bu tür maddelerin sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerini biliyoruz.
  • Pek çok insan çiğ sebze yediğinde rahatsız olduğundan yakınır. Bunun nedeni sebzeleri yeterince çiğnememeleridir. Bütün bitkisel esaslı gıdaların iyice çiğnenmesi gereklidir çünkü bunların sindirim süreci ağızda başlar. Eğer bu gıdalar yeterince iyi çiğnenmezlerse, midede mayalanır ve burada şişkinliğe, gaz oluşumuna neden olurlar (üçten daha fazla eksik dişi olan insanların sebzelerini hazırlarken bir rende -tercihan plastik- kullanmaları iyi olur).
  • Pek çok sebze radyoaktif madde zerreleri içerir. Mümkünse kendi sebzelerimizi yetiştirmeli yahut organik olarak üretilmiş sebzeleri satın almalıyız. Eğer bu mümkün değilse, sebzelerimizi karanlık bir yerde üç saat süreyle tuzlu su içinde bekleterek, bu maddelerin çoğundan kurtulabiliriz.
  • Soğuk mevsimlerde bedenimizin vitamin ve iz element ihtiyacını karşılamak için turşu yapılmış sebzeleri, kurutulmuş ve işlenmiş meyveleri kullanabiliriz.
  • Eğer gezegenimizin kuzey kısımlarındaki ülkelerde yaşıyorsanız, kış mevsiminde çok fazla turunçgil tüketmemenizde yarar vardır. Eğer yaşadığınız bölgede yazın çilek, böğürtlen, elma, kiraz ve armut yetişiyorsa yenilmesi en yararlı meyveler bunlardır.
Share This