İyileşme, hücreleri yaratma ve yok etme yeteneğine sahip beden tarafından başlatılan ve gerçekleştirilen biyolojik bir süreçtir. Dışarıdan hiçbir müdahale, bedenin bu güdüsel yeteneğinin önüne geçerek “tedavi” ve “iyileştirme” gücüne sahip değildir. Hiçbir ilaç, bitki, besin ya da terapi “iyileştiremez” ama iyileşmenin gerçekleşmesi için uygun ortamı yaratabilir.
Sağlıklı olmak hasta olmamanın ötesindedir. Bir yerinizin ağrıyıp sızlamaması ve yaşamınızı idame ettirmeniz sağlıklı olmak değildir. Beyninizin, zihninizin, yüreğinizin, bedeninizin tüm faaliyetlerini doğasının ve potansiyelinin gerektirdiği gibi yerine getirmesidir.
Sağlık, gözlerin parlaklığı, kendinizi iyi hissetmeniz ve hiç nedensiz mutlu ve huzurlu olmanızdır. Sağlık birçok şeyin bileşimidir.
Sağlık:
Oksijen,
Alkalik su,
Egzersiz,
Dinlence,
Uyku,
Güneş ışığı,
Duygusal dinginlik,
Besleyici arkadaşlıklar ve dostluklar,
Olabildiğince az elektromanyetik etkiye maruz kalmak,
Besleyici ve dengeli gıda demektir.
Gıdamız, gereken protein ve karbonhidratın ötesinde temel vitamin, mineral ve yağ asitlerini içermelidir. Ayrıca doğru meyve ve sebze tüketimi ile alkali ve asit dengesini (pH dengesi) sağlayarak, hücreleri paslandıran serbest radikallerin oluşmasını engelleyici nitelikte beslenirsek bedenimize en kaliteli enerjiyi (benzini) veririz.
Beslenmede alkali asit dengesi yani pH çok önemli.
GÜNLÜK PiKi UYGULAMASI
HATIRLATMALARI
Siz de kendinize iyilik yapın. Enerjinizi artırın. İyileşmenin ve sağlığı korumanın ilk basamağının bedenin enerjisini dengelemek ve yükseltmek olduğunu daima hatırlayın. Bedenin, sağlığı korumanız ve iyileşmeniz için (kullanabileceği) kaliteli enerjiye ihtiyacı var. Boş depoyla araba çalışmaz. Önce benzin doldurmak gerekir, değil mi? Kaliteli benzin kullanımı ise arabanızın ömrünü uzatır. Kaliteli enerji, bedeninizde düzgün akan dengeli enerjidir.
Bedeninizin bilgeliğine güvenin. O sizin en iyi dostunuz; hem de ömür boyu!
Her gün kendinize yapacağınız enerji yükseltme çalışması ve meridyen masajı sadece dört dakikanızı alacaktır. Başlangıçta biraz daha uzun sürse de, meridyenlerinizi öğrendiğinizde dört dakika yeterli olacaktIr.
- Öncelikle bir bardak (alkalik) su için.
- Üçlü canlandırma vuruşu yapın.
- B27 noktalarınızı on saniye boyunca ovun. B27 noktasını ovmak ya da vuruş yapmak bütün meridyenlere enerji gönderir. Timüs noktanıza yirmi kez vuruş yapın. Timüs noktanıza vuruş yapmak bağışıklk sisteminizi güçlendirir. Dalak noktalarınıza yirmi kez vuruş yapın. Dalak noktalarınıza vuruş yapmak metabolizmanızı hızlandırır. Ayrıca hem bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olacak hem de kan kimyanızı dengeleyecektir. B27, timüs ve dalak vuruşunu bir arada yapmayı günlük alışkanlık haline getirin.
- Günlük meridyen akışı dengelemesini yapın.
- Her gün meridyen akışını düzenlemek önleyici sağlık açısından iyidir. Merkez ve yönetici meridyenlerden sonra, günün hangi saatinde meridyen akışı dengelemesi yapıyorsanız, o saatte doruk noktada olan meridyenle başlayın. Sırayı takip ederek meridyen çemberini tamamlayın. Sadece doğal akış yönünde meridyenlerinizi elinizle bir kez taramanız yeterlidir.
- On dört meridyenin yoga hareketlerini yapmayı alışkanlık haline getirin.
Asana denilen yoga hareketleri doğada kendini iyileştirmeye çalışan hasta ya da yaralı hayvanların pozisyonları gözlenerek ortaya çıkmıştır. Her pozisyon, bedendeki belli lenf, nörovaskuler, akupunktur noktalarını ve hormonları uyarır.
Yoganın dinçleştirici ve kilo koruyucu etkisi, yoga esnasında harcanan kalorilerden değil, metabolizmayı ve bağışıklık sistemini düzenleyici etkisinden kaynaklanır. Yoga hareketleri meridyen akışnı düzenler, kas ve iskelet sistemini güçlendirir, kan dolaşımını, lenf dolaşımını canlandırır, sinir sisteminin düzenli ve uyumlu çalışmasını sağlar.
Yoga hareketleri derin nefes alıp vermeye dayandığı için tüm hücrelerimiz oksijen ziyafetinden dolayı bayram eder. Cildimiz bu kutlamalardan payını alır. Pırıl pırıl ışıldayan canlı bir cilt, sağlığın göstergesidir.
Vücudun sistemleri düzgün çalıştığında bunun doğal sonucu da iyileşme ve sağlığa kavuşmadır.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Çoğu insan koruyucu sağlıkla ilgilenmiyor. Biz bir şeyleri önlemeyi değil, beklemeyi, sorunları ertelemeyi ve sonra da tamir etmeye çalışmayı seçiyoruz. Koruyucu sağlık, önleyici olan her şey, açık zihni, eğitimi, iç görüyü ve yarınlarda emeklerinin meyvesini alabilmek için bugün kendini disipline edebilme yeteneğini gerektiriyor. Böyle olmasaydı emniyet kemeri takmak, motosiklet kullanırken kask giymek zorunluluğu, hız sınırları yasalarla belirlenmezdi. Ne yapacağımızı öğrenmek ilk adım. Uygulamak ise esas adım. Hayat kalitenizi artıran, dönüştürücü olan o!