Akbelen’de ağaçlar neden kesiliyor?

Ağacı kesip altından kömür çıkarmak için.

 

O kömürü ne yapacaklar?

Termik santralde yakıp elektrik elde edecekler.

 

O elektrik ne olacak?

Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, ütü, aydınlatma için kullanılacak.

 

Dışarıda saklayacağın bir şeyi boşu boşuna buzdolabında tutarsan fazladan bir ağaç kesilecek.

 

Çamaşırları tam kirlenmeden yıkarsan bir ağaç daha kesilecek bir de fazladan su kullandığın için bir dere daha kuruyacak, ağaçlar susuz kalacak.

 

Sabahtan akşama aynı bardak yerine farklı bardaklarla çay içersen, boş yere bulaşık makinası fazladan çalışacak, bir ağaç daha kesilecek, dereler kuruyacak ve fazla deterjan kullanacağın için toprak zehirlenecek.

 

Gereksiz ütü yaptığında iki ağaç birden kesilecek.

 

Tuvaletin ışığını, monitörün ışığını, masa aydınlatmanın ışığını kapatmadığında, izlemediğin televizyonu açık unuttuğunda bir ağaç daha kesilecek.

 

Tuvalet kağıdını fazla kullandığında, yeni kâğıt yapmak için bir ağaç daha kesilecek.

 

Geride kalan ağaçlar “ eyvah kesilme sırası bize geliyor” diye ağlamaya başlayacaklar.

 

Ağaçları ağlatmayın, ağaçları kucaklayan Zehra teyzeleri üzmeyin.

Lütfen ama lütfen🙏.

Sezai D. Şahinbey

 

 

<div class="social4i" style="height:82px;"> <div class="social4in" style="height:82px;float: left;"> <div class="socialicons s4twitter" style="float:left;margin-right: 10px;padding-bottom:7px"><a href="https://twitter.com/share" data-url="https://dergi.kuraldisi.com/akbelen/" data-counturl="https://dergi.kuraldisi.com/akbelen/" data-text="Akbelen" class="twitter-share-button" data-count="vertical" data-via=""></a></div> <div class="socialicons s4fblike" style="float:left;margin-right: 10px;"> <div class="fb-like" data-href="https://dergi.kuraldisi.com/akbelen/" data-send="true" data-layout="box_count" data-width="55" data-height="62" data-show-faces="false"></div> </div> </div> <div style="clear:both"></div> </div> <p>ODTÜ Makina Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra; Fen Bilimleri ve Eğitim Bilimleri’nde master, Biyomedikal Enstitüsü’nde doktora çalışması yaptı. Anadolu Üniversite’sinde öğretim görevlisi, MMO’da MIEM eğitmeni olarak çalıştı. Çeşitli üniversitelerde seçmeli dersler verdi, Eğitici Eğitmenliği yaptı. Atakule, TEI, NATO ENF ve BTC gibi yurtiçi, yurtdışı prestij projelerin yapımı ve işletmeye alınmasında sorumluluk üstlendi. Eğitim birimlerinin, Yetkinlik Yönetim ve Değerlendirme sistemlerinin kurulmasında görev aldı. STK, oda ve derneklerde yöneticilik, komisyon başkanlığı yaptı. Mesleki ve sosyal sorumluluk projelerinde görev üstlendi. Genç yaşından beri spor, müzik, kültür, sanat, özellikle şiirle iç içe oldu. Emekli olduktan sonra ötelediği hobilerine yoğunlaşırken; Yoga, İnziva, Çekim Yasası, Aile Dizimi, Aktif Meditasyon ve Dinamik Nefes, Access Bars, NLP, Reiki, EFT, Theta Healing, Geştalt, Hipnoterapi ve Davranışsal Terapi ile tanıştı. 2010 yılında Kuraldışı Akademi ile yolu kesişti.Burada verilen eğitimlerin tamamını aldı. PiKi Zihinsel Denge Eğitmeni ve Danışmanı oldu. Yaşamını insanların bedensel, zihinsel, duygusal, ruhsal gelişimi ve mutluluğuna adadı. Kuraldışı Eğitim Vakfı gönüllüsü olup, Ankara’da Parabol Akademi’de Yaşam Koçu, PiKi Zihinsel Denge Eğitmeni ve Danışmanı olarak; danışanlarının içindeki en iyiyi ortaya çıkarmak için katalizör oluyor. “Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır” yaşam mottosudur</p> <span class="et_social_bottom_trigger"></span>
Share This