Bedeninizi toksinlerden temizlemek amacıyla evde yapabileceğiniz en etkili işlemlerden biri lavmandır.
Bazı uzmanlar kalınbağırsağı yıkamanın sağlıklı mikroflorayı tahrip ettiği düşüncesiyle lavman konusunda uyarıda bulunuyor. Ama beslenme rejimimiz, egzersiz yapmıyor oluşumuz ve aldığımız ilaç (özellikle antibiyotik) miktarı nedeniyle bağırsak mikroflorası sağlıklı olan bir kişi bile bulmak zaten olanaksızdır.

Amerikalı doktor Norman Walker, lavmanın etkisine inanmayanların, lavmana en çok ihtiyacı olan kişiler olduğunu söylerdi.

Lavman yapmak iğrenç bir şey gibi göründüğü için düzenli olarak kalınbağırsak yıkaması pek de heves edilen bir şey değildir. Ancak bağırsaklarda birikmiş dışkının bedenden atılmasının tek yolunun bu olduğunu anlamalısınız. Bağırsaktaki katılaşmış maddeler çok daha iğrenç görünür ve hayal edebileceğiniz her türlü kanalizasyondan daha beter kokar.

Bahanelerin sonu yok ama örneğin bir ameliyat ya da ölüm tehdidi söz konusu olunca kalınbağırsağın temizlenmesi için başka bir yol da yok. Dolayısıyla bu yöntemi kabullenip ciddi bir sağlık sorunuyla karşılaşmadan uygulamak en mantıklısı.

Lavman tekniği – kalınbağırsağın yıkanması

Bir buçuk, iki litre kaynayıp ılıtılmış su (beden sıcaklığında olmalıdır) ve bir iki yemek kaşığı limon suyu (posa ve çekirdekleri sudan iyice süzün) ile bir karışım hazırlayın. Bu karışımı lavman torbasına koyun (lavman torbası pek çok eczanede bulunur).

Torbayı bedeninizden bir buçuk, iki metre yukarıya asın, anüsünüze biraz bitkisel yağ sürün. Bitkisel yağı, vazeline, kreme veya sabuna tercih edin; doğal bir üründür ve derideki gözenekleri tıkamaz. Dizlerinizin ve dirseklerinizin üzerinde “kaplan pozisyonu” alın; bacaklarınız hafifçe ayrık, karnınız olabildiğince gevşek olsun. Torbanın borusunun ucundaki tüpü anüsünüze yerleştirin ve suyun akmasını sağlayın. Ağzınızı açık tutarak ağızdan derin nefesler alıp verin. Lavman torbası bir iki dakikada boşalacaktır, artık kalkabilirsiniz (eğer su rahatça akmıyorsa, boruyu sıkarak suyun akışını bir süre durdurun ve yeniden bırakın).

İşlem henüz sona ermiş değil. Bağırsağınızı biraz çalkalamanız gerekir. Bunun yollarından biri biraz hoplayıp zıplamak ve karnınızın alt kısmını ellerinizle tutarak çalkalamaktır. Her durumda, bağırsağınızın içinde bir yıkama etkisi yaratacak hareketler yapmaktır. Daha sonra sırtüstü uzanıp bekleyin. İki ila on dakika içinde bağırsak hareketleri hissedeceksiniz. Tuvalette on beş yirmi dakika zaman geçirmeye hazır olun; okuyacak bir dergi ya da gazete alın. Sonunda kalınbağırsağınızdaki bütün suyun boşaldığını hissedeceksiniz (idrar yapma bitişin göstergesidir).

Eğer bu uygulamayı ilk kez yapıyorsanız, suyla birlikte boşalan atıklara bir göz atmanızda yarar vardır. Görüntü nahoş hatta iğrençtir ama gelecekte bu işlemi tekrar yapmak için güçlü bir heves duymanızı sağlayacak olan da budur.

Bu işlem ilk hafta her gün, ikinci ve üçüncü hafta gün aşırı ve dördüncü hafta da iki kez yinelenmelidir.
Dördüncü haftadan sonra, çoğunuz dışkınızın kokusundan bağırsak yıkama işleminizin başarıyla sonuçlandığını anlayacaksınız. Bundan sonra kalınbağırsağınızı bu şekilde temiz tutabilmek için hayatınız kalan kısmında haftada bir kez lavman yapmanız yeterli olacaktır.

Bedeniniz artık zararlı ve kanser yapıcı toksinleri özümsemez. Artık kanınız temizlenebilir ve hastalıkların gelişimi tersine çevrilebilir. Bütün bunları kendi kendinize başardınız.

Dr. Mikhail Tombak

Share This